Somia Philip Marlowe amb xais elèctrics? (Alrevés. crims.cat)

 

Somia Philip Marlowe amb xais elèctrics? Amb l’esclat d’una pandèmia d’abast mundial que ha trasbalsat les nostres vides ens hem acostat perillosament a les ficcions distòpiques que hem llegit o vist al cinema, i hem volgut reflexionar sobre el que ens depararà el futur.

El resultat és aquesta antologia, la primera d’aquestes característiques que es publica en català, a mig camí entre Raymond Chandler i Philip K. Dick, o, millor dit, entre la novel·la negra i la ciència-ficció. Onze escriptors —Max Besora, Lluís Llort, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Marc Pastor, Teresa Solana, Margarida Aritzeta, Andreu Martín, Jordi Nopca, Carme Torras i Anna Maria Villalonga— ens ofereixen un conjunt ric i divers de trames que sorprendran, entretindran i faran pensar, no només als lectors incondicionals de les històries d’aquests gèneres populars, sinó també a qualsevol lector amant de la bona literatura. Cadascun dels contes va acompanyat de les originals il·lustracions de Betsy de Vós, afegint-hi una mirada fresca però també innocent, i fent una clicada d’ull a les generacions futures.

Alguns articles, resenyes i crítiques: El Biblionauta, Dreams of Elvex, A l'ombra del crim, El Núvol, Diari de Tarragona, Diara Ara, Diari Punt/Avui, El Periòdico. La Vanguardia.

 

En "Redempció", relat ambientat a Barcelona en un futur proper. Un assassí en sèrie empressonat pren una decisió que portarà conseqüències inesperades. La inspectora Lídia Sánchez i el sergent Pau Ribó intenten desentranyar una sèrie de crims que s'estan produint a la ciutat