Sóc Jordi de Manuel Barrabín, vaig nèixer a Barcelona el 1962. Sóc professor i escriptor. Vaig estudiar Biologia a la UB, on em vaig doctorar en Ecologia. He centrat l'activitat científica en els organismes aquàtics i en l'ecologia d'aigües continentals (limnologia). Treballo a les aules de secundària des de 1986. He elaborat multitud de materials educatius i he escrit prop de cinquanta articles relacionats amb l'educació científica i la recerca en didàctica. He format part de diferents grups de treball, amb els quals hem rebut diversos premis a la innovació i recerca educativa. Col·laboro habitualment amb diverses universitats en cursos i activitats sobre didàctica de les ciències i formació de professorat.

Fotografia Quim Puigrdi de Manuel i Barrabín (Barcelona, 1962) és professor i escriptor. Va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona, on es do

    Entrevista de Lluís Bussét  

Article de Pere Martí Bertran

Literatura i Ciència

Article d'Anna Maria Villalonga

Revista Ítaca, Universitat d'Alacant

 
 

 

En el camp de la ficció he publicat diverses novel·les combinant, sobretot, el gènere negre i la ciència-ficció. També he escrit nombrosos relats per a infants, joves i adults aplegats en reculls propis i antologies. Sóc creador de la sèrie de novel·les de gènere negre protagonitzades per l'inspector Marc Sergiot.

He estat guardonat amb diversos premis literaris, entre els quals destaquen el Premi El Lector de l'Odissea (amb un jurat format per un Consell de Cent Lectors), el Premi Ciutat de Mollerussa, el Premi Pere Calders, el Premi Manuel de Pedrolo, el Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler i en tres ocasions el Premi Ictineu de ciència-ficció i fantasia a obra publicada (2010 i 2014 i 2018).

Fotografia TV3

Formo part de la SCCFF (Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia) i de l'Associació En Negre (de narrativa negra en català) i de l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana). Més informació al Corpus literari de Barcelona i al Qui és qui? de les Lletres Catalanes (ILC)