La mort delcorredor de fons (Edicions 62)

Algunes crítiques i ressenyes publicades: A l'ombra del crim, L'Illa dels Llibres, Propera parada:cultura Nosaltres llegim Crims.cat Bloc del Jordi Cervera La Vanguardia Salvatblog Martorell negre BEM on Line Llegir en cas d'incendi , Butll SCCFF El Punt /Avui ChampionChip Presència Serra d'Or Bloguejat Entrevista a El Temps Biblioteca del Kraken Quadern de Mots, Nervi Nius a la dutxa: Xavi Núñez, Llibres i punt, Entrevista a la llibreria Nollegiu Lleida TV 11 Llibres

Mentre passeja el gos per la serra de Collserola un metge jubilat troba unes restes humanes. Les despulles revelen indicis sobre un nou tipus de crim a Barcelona. L'inspector Marc Sergiot, amb l'ajut de l'agent Carles Fortiana, s'encarrega de la investigació. Alhora, en un altre barri de la ciutat, un seguit d'assassinats en sèrie sacsegen la xafogor estival. La caporal Lídia Sánchez i l'agent Pau Ribó, de la brigada d'homicidis dels Mossos d'Esquadra, sospiten que els casos estan relacionats.
Les vides de tres homes -Hakim, un jove marroquí que arriba a la ciutat fugint de la misèria; Leo, un petit delinqüent barceloní, i Zoran, un georgià immers en el crim organitzat- s'entrecreuen i es barregen en una història dura i trepidant.

La mort del corredor de fons forma part del conjunt de novel·les ambientades a la ciutat de Barcelona protagonitzades per l'inspector Marc Sergiot: Tres somnis blaus (2000), Cels taronges (2001), Cabells porpres (2003), L'olor de la pluja (2006), El raptor de gnoms (2007) i Mans lliures (2009).