L'olor de la pluja (La Magrana, RBA)

 

En un futur no gens llunyà milers de persones arriben diàriament a Barcelona fugint de la sequera. A la franja costanera, on s'han instal·lat els campaments per als refugiats, la situació és insostenible. Damià Darder i la seva filla adolescent, Sara, són fugitius de la sequera que intenten sobreviure en una ciutat on l'aigua és el bé més preuat.
El bioquímic i ambientòleg Arnau Salord, conjuntament amb el meteoròleg israelià Pinkhas Lubens, descobreix la clau que explica la manca de pluja, però un fet casual posa el secret en mans de Ricard Coll, un tècnic informàtic que vol treure'n profit. Una mort absurda, aparentment provocada per un accident fortuït, és investigada per l'inspector Marc Sergiot, un policia marginat a punt de jubilar-se que troba indicis d'un assassinat.
Amb la ciutat de Barcelona com a escenari principal, la novel·la avança en diferents fronts que es troben i s'allunyen al llarg d'una història on l'amor, la gelosia, l'ambició i la ciència juguen un paper decisiu.


Algunes ressenyes i enetrevistes publicades: Diari Avui, Sitio de Ciencia Ficción, Diari de Vilanova, Violinista celest, Biblioteca del Kraken, Reflexions a rajaploma,,,. , A l'ombra del crim, Martorell Negre (blog del periodista Jordi Benavente), Des del Canadà (blog de l'escriptora Shaudin Melgar Forester), Dsdmona, Viaje alrededor de una mesa, En Clau de Negre, TuMateix Llibres, Revista Valors, Lleida TV 11 Llibres, La Bottega del Giallo, El Punt/Avui

Articles: "De com sentir la pluja a través de les paraules" (Joan Pinyol), Distopía i detectives: la ficción criminal de Jordi de Manuel (Stewart King), Crimate fiction (Stewart King),

L'olor de la pluja comparteix escenaris i personatges amb altres novel·les: Cels taronges, ambientada a Barcelona al 2008;Tres somnis blaus, també a Barcelona al 2015; Cabells porpres, ambientada a la mateixa ciutat al 2002; El raptor de gnoms, al 2004 Mans lliures, ambientada a Barcelona al 2014, La mort del corredor de fons, que s'esdevé al 2008, Foc verd, ambientada a Galícia, al 2006.